Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Image

Marathon Leiden 2024


Leiden Marathon

De Leiden Marathon: een hardloopwedstrijd in de stad Leiden

Over de Leiden Marathon

De Leiden Marathon is een hardloopwedstrijd in de stad Leiden die elk jaar wordt gehouden. De eerste editie van de marathon vond plaats in 1977. De marathon is een officieel IAAF Gold Label-evenement en trekt jaarlijks duizenden deelnemers uit binnen- en buitenland.

Het parcours

Het parcours van de Leiden Marathon is een rondje van 42,195 kilometer door het centrum van Leiden. Het parcours is grotendeels vlak en loopt langs historische bezienswaardigheden zoals de Pieterskerk, het Stadhuis en de Burcht. De finish van de marathon is op de Breestraat in het centrum van Leiden.

Deelnemers

De Leiden Marathon is toegankelijk voor zowel ervaren lopers als beginners. Er zijn verschillende categorieën waarin deelnemers kunnen inschrijven, waaronder mannen, vrouwen, masters en rolstoelatleten. Ook is er een estafetteloop waarbij teams van vier lopers het parcours afleggen.

De Leiden Marathon is een prachtige gelegenheid om Leiden en haar omgeving te verkennen terwijl je jezelf uitdaagt met een hardloopwedstrijd. Of je nu een ervaren marathonloper bent of net begint met hardlopen, de Leiden Marathon is een evenement dat je niet wilt missen.



Ahotu

Comments